MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
02083nam a2200565 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991017638179705066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
OSt |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20230210123042.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
171018s2017 pl ad f f |001 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000005772916 |
015 ## - NATIONAL BIBLIOGRAPHY NUMBER |
National bibliography number |
PB 2017/33078 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788301196257 |
Dopowiedzenie |
t. 1 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788301196349 |
Dopowiedzenie |
t. 1-2 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
991017638179705066 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL-WaBN)b57729165-48omnis_nlop |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
b57729165 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(OCoLC)1010888901 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL)b0000005772916 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9910268462905606 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
2017 |
080 ## - UKD |
UKD |
664.014 |
080 ## - UKD |
UKD |
577.1 |
080 ## - UKD |
UKD |
(075.8) |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Chemia żywności : |
Ciąg dalszy tytułu (NP) |
praca zbiorowa. |
Oznaczenie części (P) |
1, |
Nazwa części (P) |
Główne składniki żywności / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. |
246 30 - Wariant tytułu (P) |
Tytuł (NP) |
Główne składniki żywności |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wydawnictwo Naukowe PWN, |
Data wydania (P) |
2017. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
XII, [2], 458 stron : |
Oznaczenie ilustracji (NP) |
ilustracje, wykresy ; |
Format (NP) |
24 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje dydaktyczne |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliografia przy większości rozdziałów. Indeks. |
521 8# - Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Dla studentów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych, politechnikach, uniwersytetach medycznych i uczelniach ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Chemia |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Żywność |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Badanie żywności |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Dodatki do żywności |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Żywność |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Chemia |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Podręcznik |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Podręczniki [Typ publikacji] |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Sikorski, Zdzisław Edmund |
Daty biograficzne (NP) |
(1930- ) |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Redakcja |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Staroszczyk, Hanna |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Redakcja |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo Naukowe PWN |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Wydawca |
Kod relacji (P) |
pbl |
856 ## - Lokalizacja i sposób dostępu do dokumentu elektronicznego (P) |
URI (P) |
<a href="https://katalog.pwsz.com.pl:8000/cgi-bin/koha/opac-retrieve-file.pl?id=5f026388cbe7f7ba28fef6c8850bfd2e">https://katalog.pwsz.com.pl:8000/cgi-bin/koha/opac-retrieve-file.pl?id=5f026388cbe7f7ba28fef6c8850bfd2e</a> |
Uwaga do prezentacji publicznej |
Spis treści |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-01-19625-7 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |