MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01302nam a2200421 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991024120419705066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20210413120311.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
040916s2004 pl |001 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000001658257 |
015 ## - NATIONAL BIBLIOGRAPHY NUMBER |
National bibliography number |
UWD 2004/17960 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
8371461623 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
991024120419705066 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL-WaBN)b16582573-48omnis_nlop |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
b16582573 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(OCoLC)749218056 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL)b0000001658257 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9910436537905606 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
041 1# - Język dokumentu (P) |
Język tekstu (P) |
polmul |
Język tekstu oryginalnego (P) |
pol |
080 ## - UKD |
UKD |
640.43/.44:641/642](038)=00 |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Słownik restauracyjny = |
Ciąg dalszy tytułu (NP) |
Restaurant dictionary. |
246 31 - Wariant tytułu (P) |
Tytuł (NP) |
Restaurant dictionary |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
"Vocatio", |
Data wydania (P) |
cop. 2004. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
287, [1] s. ; |
Format (NP) |
13 x 20 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Indeks. |
546 ## - Uwaga dotycząca języka (P) |
Uwaga dotycząca języka (NP) |
Tekst równol. w różnych jęz. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Gastronomia |
Określnik rzeczowy (P) |
terminologia |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Słownik terminologiczny |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Słownik wielojęzyczny |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Oficyna Wydawnicza Vocatio, Piotr Wacławik. |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
83-7146-162-3 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |