MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01308nam a2200397 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991029667309705066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20201120093302.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
060222s2005 pl f |000 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000001801032 |
015 ## - NATIONAL BIBLIOGRAPHY NUMBER |
National bibliography number |
UWD 2006/4652 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
8391676099 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
991029667309705066 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL-WaBN)b18010325-48omnis_nlop |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
b18010325 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(OCoLC)749962109 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL)b0000001801032 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9910135690805606 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
080 ## - UKD |
UKD |
640.41/.42(075.8) |
100 1# - Główny punkt dostępu – nazwa osobowa (NP) |
Nazwa osobowa (NP) |
Tulibacki, Tadeusz |
Daty biograficzne (NP) |
(1922-2015) |
245 10 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Międzynarodowe systemy hotelowe / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tadeusz Tulibacki ; Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki. |
250 ## - Strefa wydania (NP) |
Oznaczenie wydania (NP) |
Wyd. 4, zm. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki, |
Data wydania (P) |
2005. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
111 s. ; |
Format (NP) |
21 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliogr. s. 108-109. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Hotelarstwo |
Określnik rzeczowy (P) |
organizacja. |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Podręczniki akademickie |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
856 41 - Lokalizacja i sposób dostępu do dokumentu elektronicznego (P) |
URI (P) |
<a href="http://polona.pl/item/4440734">http://polona.pl/item/4440734</a> |
Uwaga do prezentacji publicznej |
Zobacz w Polonie |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
83-916760-9-9 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |