MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01486nam a2200433 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991052583819005066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20220301102740.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
191224s2019 pl ad f f 00100 pol c c |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b1000000459659 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788320058529 |
Dopowiedzenie |
(oprawa miękka) |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
LUBL M |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
LUBL M |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
LUBL M |
-- |
KR U |
-- |
WA N |
-- |
KR U |
-- |
WA N |
-- |
LUBL KUL |
-- |
WAŁB 007 |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
2019 |
080 ## - UKD |
UKD |
613.2 |
080 ## - UKD |
UKD |
612 |
080 ## - UKD |
UKD |
(075.8) |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Fizjologia żywienia / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. |
250 ## - Strefa wydania (NP) |
Oznaczenie wydania (NP) |
Wydanie I - 3 dodruk. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
PZWL, |
Data wydania (P) |
2021. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
XVIII, 409, [1] strona : |
Oznaczenie ilustracji (NP) |
ilustracje, wykres ; |
Format (NP) |
24 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje dydaktyczne |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje fachowe |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks. |
521 8# - Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Dla studentów wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii oraz lekarzy i dietetyków. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Dietetyka |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Fizjologia człowieka |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Fizjologia żywienia |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Układ pokarmowy |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Podręcznik |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Podręczniki [Typ publikacji] |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Krauss, Hanna |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Redakcja |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Wydawca |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-200-5852-9 (oprawa miękka) |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |