MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01279nam a2200397 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991007242529705066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20230210124124.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
110831s2011 pl f |001 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000002655789 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788320041484 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
WAŁB 007 |
080 ## - UKD |
UKD |
613.2 |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Jem zdrowo : |
Ciąg dalszy tytułu (NP) |
węglowodany, indeks glikemiczny i inne składniki odżywcze / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Hanna Kunachowicz [et al.]. |
250 ## - Strefa wydania (NP) |
Oznaczenie wydania (NP) |
Wydanie I - 3 dodruk. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wydawnictwo Lekarskie PZWL, |
Data wydania (P) |
cop. 2015. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
276, [1] s. ; |
Format (NP) |
15x21 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliogr. s. 262-263. Indeks. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Indeks glikemiczny |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Zdrowe odżywianie |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Żywność |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Wartość odżywcza |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Wskaźnik glikemii |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Czynniki odżywcze śladowe |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Węglowodany w pokarmach |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Wydawnictwa popularne |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Poradniki [Typ publikacji] |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Kunachowicz, Hanna |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-200-4148-4 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |