MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
02072nam a2200541 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991013358549705066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20230210112336.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
170801s2017 pl ao |000 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000005668074 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788301194307 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
WAŁB 007 |
041 1# - Język dokumentu (P) |
Język tekstu (P) |
pol |
Język tekstu oryginalnego (P) |
eng |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
2015 |
080 ## - UKD |
UKD |
579.67 |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Pasqualina Laganà, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazzù, Antonino Santi Delia ; [przekład Agnieszka Błaszczak]. |
246 1# - Wariant tytułu (P) |
Uwaga poprzedzająca tytuł (NP) |
Tytuł oryginału: |
Tytuł (NP) |
Microbial toxins and related contamination in the food industry, |
250 ## - Strefa wydania (NP) |
Oznaczenie wydania (NP) |
Wydanie I. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wydawnictwo Naukowe PWN, |
Data wydania (P) |
copyright 2017. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
113, [1] strona : |
Oznaczenie ilustracji (NP) |
ilustracje, fotografie ; |
Format (NP) |
24 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje fachowe |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje naukowe |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. |
521 8# - Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Dla chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Biofilmy |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Jakość żywności |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Mikrobiologia |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Pałeczki okrężnicy |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Toksyny i antytoksyny |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Żywność |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Praca zbiorowa |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Barone, Caterina |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Błaszczak, Agnieszka |
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne (P) |
(tłumacz) |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Tłumaczenie |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Caruso, Gabriella |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Caruso, Giorgia |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Delia, Antonino Santi |
Daty biograficzne (NP) |
(1945- ) |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Laganà, Pasqualina |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Mazzù, Francesco |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Melcarne, Lucia |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Parisi, Salvatore |
Daty biograficzne (NP) |
(1970- ) |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo Naukowe PWN |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Wydawca |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-01-19430-7 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |