MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01473nam a2200445 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991053070858205066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20250429083223.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
220318s2022 pl a 001 0 pol d |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000090035077 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788382227987 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9912878341905606 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
MBPWR |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
MBPWR |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
MBPB |
-- |
WAŁB 007 |
041 0# - Język dokumentu (P) |
Język tekstu (P) |
pol |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
2015 |
080 ## - UKD |
UKD |
633.88 |
080 ## - UKD |
UKD |
615.322 |
100 1# - Główny punkt dostępu – nazwa osobowa (NP) |
Nazwa osobowa (NP) |
Halarewicz, Aleksandra |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Tekst |
245 10 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Atlas ziół : |
Ciąg dalszy tytułu (NP) |
kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Aleksandra Halarewicz. |
246 30 - Wariant tytułu (P) |
Tytuł (NP) |
Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wydawnictwo SBM, |
Data wydania (P) |
2023. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
191, [1] strona : |
Oznaczenie ilustracji (NP) |
ilustracje, fotografie ; |
Format (NP) |
25 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Obraz |
Kod określający typ zawartości (P) |
sti |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje popularnonaukowe |
500 ## - Uwaga ogólna (P) |
Uwaga ogólna (NP) |
Ilustracje na wyklejkach. |
500 ## - Uwaga ogólna (P) |
Uwaga ogólna (NP) |
Na 4. stronie okładki tytuł: Atlas ziół: 120 jadalnych gatunków. |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Indeks. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Ziołolecznictwo |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Rośliny lekarskie |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
651 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa geograficzna (P) |
Nazwa geograficzna (NP) |
Polska |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Atlas roślin |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Publikacja bogato ilustrowana |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo SBM |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Wydawca |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-8222-798-7 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |