Diabelne tarapaty - Kurecka, Maria (1920-1989); Wydawnictwo Poznaânskie (Poznaân : Wydawnictwo Poznaânskie, 1970)
Problemy literackiego przek±adu z jñez. niemieckiego.
Keywords: Mann, Thomas -- (1875-1955).; Literatura niemiecka -- przek±ady polskie; Przek±ady polskie