Dietetyka i żywienie kliniczne /
Tytuł oryginału: Advancing dietetics and clinical nutrition,
redakcja Anne Payne, Helen Barker ; redakcja 1. wydania polskiego Jan Chojnacki ; [tłumaczenie z języka angielskiego Cezary Chojnacki, Robert Irzmański, Waldemar Jałocha, Grażyna Klupińska, Jan Kowalski, Katarzyna Krawczyk, Monika Pawłowicz, Marek Romanowski, Cezary Rudnicki, Krystyna Stec-Michalska, Patrycja Wachowska-Kelly, Ewa Walecka-Kapica, Maria Wiśniewska-Jarosińska].
- Wydanie I - dodruk.
- Wrocław : Edra Urban & Partner, 2017.
- XII, 323 strony : ilustracje, fotografie ; 29 cm.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Dla studentów uniwersytetów medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, a także praktykujących lekarzy wielu specjalności medycznych, pracowników służby zdrowia oraz pacjentów.