Dietetyka i żywienie kliniczne / Tytuł oryginału: Advancing dietetics and clinical nutrition, redakcja Anne Payne, Helen Barker ; redakcja 1. wydania polskiego Jan Chojnacki ; [tłumaczenie z języka angielskiego Cezary Chojnacki, Robert Irzmański, Waldemar Jałocha, Grażyna Klupińska, Jan Kowalski, Katarzyna Krawczyk, Monika Pawłowicz, Marek Romanowski, Cezary Rudnicki, Krystyna Stec-Michalska, Patrycja Wachowska-Kelly, Ewa Walecka-Kapica, Maria Wiśniewska-Jarosińska]. - Wydanie I - dodruk. - Wrocław : Edra Urban & Partner, 2017. - XII, 323 strony : ilustracje, fotografie ; 29 cm.

Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.

Dla studentów uniwersytetów medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, a także praktykujących lekarzy wielu specjalności medycznych, pracowników służby zdrowia oraz pacjentów.

9788365625311 (Edra Urban & Partner) 9788376098999 (Elsevier Urban & Partner)


Dietetyka
Leczenie dietą
Leczenie żywieniowe.
Odżywianie
Żywienie dojelitowe
Żywienie pozajelitowe


Wielka Brytania


Podręcznik

615.874 613 (07)