MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01488nam a2200433 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991007751329705066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20220216092713.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
981103s1986 pl a |000 0 pol |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b0000001200811 |
015 ## - NATIONAL BIBLIOGRAPHY NUMBER |
National bibliography number |
UWD 1986/6637 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
8302028673 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
991007751329705066 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL-WaBN)b12008114-48omnis_nlop |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
b12008114 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(OCoLC)830220085 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL)b0000001200811 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9910346209205606 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
KR U |
041 0# - Język dokumentu (P) |
Język tekstu (P) |
pol |
080 ## - UKD |
UKD |
613.2:612.3:641.024.3/.5](075.3) |
100 1# - Główny punkt dostępu – nazwa osobowa (NP) |
Nazwa osobowa (NP) |
Flis, Krystyna |
245 10 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Podstawy żywienia człowieka : |
Ciąg dalszy tytułu (NP) |
podręcznik dla zsz [zasadniczych szkół zawodowych] / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Krystyna Flis, Wanda Konaszewska. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, |
Data wydania (P) |
1986 |
Miejsce druku (NP) |
(Łódź : |
Nazwa drukarni (NP) |
WSiP). |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
247, [1] s., [1] k. tabl. : |
Oznaczenie ilustracji (NP) |
fot., rys., wykr. ; |
Format (NP) |
21 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliogr. s. [248]. |
521 ## - Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego (P) |
Dla uczniów kl. I i II zsz, zawód - kucharz. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Odżywianie |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Technologia żywności |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Podręczniki dla szkół zawodowych |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Konaszewska, Wanda |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
83-02-02867-3 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |