MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01656nam a2200493 i 4500 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20230111122935.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
230111b pl ||||| |||| 00| 0 pol d |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b1000000338360 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788320055863 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
WA N |
-- |
KR U |
-- |
WAŁB 007 |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
2019 |
080 ## - UKD |
UKD |
613.2:664 |
080 ## - UKD |
UKD |
641.1 |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow. |
250 ## - Strefa wydania (NP) |
Oznaczenie wydania (NP) |
Wydanie VII zmienione - 4 dodruk. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy (P) |
PZWL Wydawnictwo Lekarskie : |
-- |
Wydawnictwo Naukowe PWN, |
Data wydania (P) |
2019. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
150 stron ; |
Format (NP) |
29 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje informacyjne |
500 ## - Uwaga ogólna (P) |
Uwaga ogólna (NP) |
Oprawa skoroszytowa. |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliografia, netografia na stronach 143-144. Indeks. |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Wartość odżywcza |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Badanie żywności |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Żywność |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Wartość odżywcza |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Zdrowe odżywianie |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Żywność |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Spożycie kalorii |
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Fizjologia żywienia |
655 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Tabele [Typ publikacji] |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Przepisy kulinarne |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Tablice i wzory |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Przygoda, Beata |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Kunachowicz, Hanna |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Nadolna, Irena |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Iwanow, Krystyna |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Autor |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Wydawca |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-200-5586-3 |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |