MARC details
000 -Etykieta rekordu |
Pole kontrolne stałej długości |
01698nam a2200469 i 4500 |
001 - Numer kontrolny rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
991052872778905066 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER |
Pole kontrolne |
WAŁB 007 |
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP) |
Pole kontrolne |
20230210131436.0 |
008 - Dane kontrolne (NP) |
Pole kontrolne stałej długości |
210201s2020 pl od |000 0 pol c |
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE] |
Pole kontrolne stałej długości |
b1000000876108 |
015 ## - NATIONAL BIBLIOGRAPHY NUMBER |
National bibliography number |
UWD 2021/3948 |
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P) |
ISBN |
9788379968152 |
Dopowiedzenie |
(oprawa miękka) |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(OCoLC)1236072781 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(PL)b1000000876108 |
035 ## - Numer systemowy (P) |
numer systemowy (NP) |
(EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9911783989005606 |
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP) |
Instytucja, która sporządziła opis (NP) |
WA N |
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) |
WA N |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) |
WA N |
-- |
KR U |
-- |
WA N |
-- |
WAŁB 007 |
041 0# - Język dokumentu (P) |
Język tekstu (P) |
pol |
Język streszczeń (P) |
eng |
046 ## - SPECIAL CODED DATES |
Beginning or single date created |
2020 |
080 ## - UKD |
UKD |
664.014 |
080 ## - UKD |
UKD |
614.3 |
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
Tytuł (NP) |
Jakość i bezpieczeństwo żywności / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) |
redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. |
250 ## - Strefa wydania (NP) |
Oznaczenie wydania (NP) |
Wydanie I. |
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP) |
Miejsce wydania (P) |
Rzeszów : |
Nazwa wydawcy (P) |
Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, |
Data wydania (P) |
2020. |
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP) |
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) |
124 strony : |
Oznaczenie ilustracji (NP) |
fotografie, wykresy ; |
Format (NP) |
24 cm. |
336 ## - Typ zawartości (P) |
Termin określający typ zawartości (P) |
Tekst |
Kod określający typ zawartości (P) |
txt |
Źródło (NP) |
rdacontent |
337 ## - Typ medium (P) |
Tryb odtwarzania (P) |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów (P) |
n |
Źródło (NP) |
rdamedia |
338 ## - Typ nośnika (P) |
Termin określający typ nośnika (P) |
Wolumin |
Kod określający typ nośnika (P) |
nc |
Źródło (NP) |
rdacarrier |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Książki |
380 ## - Forma dzieła |
Forma dzieła |
Publikacje naukowe |
500 ## - Uwaga ogólna (P) |
Uwaga ogólna (NP) |
Rozdziały lub artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami. Dostępne pod tytułem pracy zbiorowej. |
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P) |
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) |
Bibliografie, netografie przy pracach. |
546 ## - Uwaga dotycząca języka (P) |
Uwaga dotycząca języka (NP) |
Streszczenia w języku angielskim przy pracach. |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Bezpieczeństwo żywności |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Jakość żywności |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P) |
Temat (NP) |
Technologia żywności |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P) |
Nazwa gatunku/formy (NP) |
Praca zbiorowa |
Kod źródła hasła lub terminu (NP) |
DBN |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Gajdek, Grażyna |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Redakcja |
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P) |
Nazwa osobowa (NP) |
Puchalski, Czesław |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Redakcja |
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P) |
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) |
Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego |
Określenie rodzaju współpracy (P) |
Wydawca |
Kod relacji (P) |
pbl |
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi |
ISBN |
978-83-7996-815-2 (oprawa miękka) |
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA) |
Source of classification or shelving scheme |
Dewey Decimal Classification |
Typ dokumentu |
Książki |