Logo uczelni

Szkodliwe substancje w żywności : (Record no. 36183)

MARC details
000 -Etykieta rekordu
Pole kontrolne stałej długości 02803nam a2200481 i 4500
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
Pole kontrolne WAŁB 007
005 - Data ostatniej modyfikacji rekordu (NP)
Pole kontrolne 20250416073336.0
008 - Dane kontrolne (NP)
Pole kontrolne stałej długości 230127b pl ||||| |||| 00| 0 pol d
009 - PHYSICAL DESCRIPTION FIXED-FIELD FOR ARCHIVAL COLLECTION (VM) [OBSOLETE]
Pole kontrolne stałej długości b1000000773184
020 ## - Międzynarodowy znormalizowany numer książki – ISBN (P)
ISBN 9788301212995
Dopowiedzenie (oprawa miękka)
040 ## - Instytucja sporządzająca opis (NP)
Instytucja, która sporządziła opis (NP) KR U
Instytucja, która sporządziła rekord (NP) KR U
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P) KR U
-- WA N
-- WAŁB 007
046 ## - SPECIAL CODED DATES
Beginning or single date created 2020
080 ## - UKD
UKD 615.9
080 ## - UKD
UKD 664.014
080 ## - UKD
UKD (075.8)
245 00 - Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
Tytuł (NP) Szkodliwe substancje w żywności :
Ciąg dalszy tytułu (NP) pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP) redakcja naukowa Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski.
250 ## - Strefa wydania (NP)
Oznaczenie wydania (NP) Wydanie I - dodruk 3.
260 ## - Strefa adresu wydawniczego (NP)
Miejsce wydania (P) Warszawa :
Nazwa wydawcy (P) PWN,
Data wydania (P) 2022.
300 ## - Strefa opisu fizycznego (NP)
Określenie formy książki i/lub objętość (NP) XII, [2], 296 stron :
Oznaczenie ilustracji (NP) ilustracje ;
Format (NP) 24 cm.
336 ## - Typ zawartości (P)
Termin określający typ zawartości (P) Tekst
Kod określający typ zawartości (P) txt
Źródło (NP) rdacontent
337 ## - Typ medium (P)
Tryb odtwarzania (P) Bez urządzenia pośredniczącego
Kod typu mediów (P) n
Źródło (NP) rdamedia
338 ## - Typ nośnika (P)
Termin określający typ nośnika (P) Wolumin
Kod określający typ nośnika (P) nc
Źródło (NP) rdacarrier
380 ## - Forma dzieła
Forma dzieła Książki
380 ## - Forma dzieła
Forma dzieła Publikacje dydaktyczne
380 ## - Forma dzieła
Forma dzieła Publikacje naukowe
504 ## - Uwaga dotycząca bibliografii załącznikowej (P)
Uwaga dotycząca bibliografii (NP) Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
505 ## - Uwaga dotycząca zawartości dokumentu (P)
Uwaga dotycząca zawartości książki (NP) 1. Zagrożenia zdrowotne powodowane szkodliwymi substancjami w żywności<br/>2. Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne<br/>3. Skutki wadliwego przechowywania i przetwarzania żywności<br/>4. Szkodliwe związki powstające wskutek przemian sacharydów<br/>5. Lipidy szkodliwe dla zdrowia<br/>6. Białka i produkty ich reakcji szkodliwe dla zdrowia<br/>7. Biogenne aminy<br/>8. Alergeny pokarmowe<br/>9. Toksyny ryb i bezkręgowców morskich<br/>10. Toksyny grzybów kapeluszowych<br/>11. Toksyny pochodzenia mikrobiologicznego<br/>12. Pasożyty ryb, bezkręgowców morskich, ptaków, ssaków i roślinnych surowców żywnościowych – rodzaje, rozprzestrzenienie, szkodliwość dla zdrowia konsumentów, usuwanie, unieszkodliwianie<br/>13. Dodatki do żywności – korzyści i zagrożenia<br/>14. Opakowania z tworzyw sztucznych – korzyści i zagrożenia<br/>15. Systemy zabezpieczania zdrowotności produktów żywnościowych<br/>16. Zasady żywienia a zagrożenia zdrowotne<br/>17. Quod me nutrit me destruit?<br/>
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Alergia pokarmowa
Kod źródła hasła lub terminu (NP) DBN
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Pasożyty
Kod źródła hasła lub terminu (NP) DBN
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Substancje niebezpieczne i szkodliwe
Kod źródła hasła lub terminu (NP) DBN
650 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Substancje dodatkowe do żywności
Kod źródła hasła lub terminu (NP) DBN
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Substancje szkodliwe
Określnik rzeczowy (P) działanie szkodliwe
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Środki barwiące żywność
Określnik rzeczowy (P) działanie szkodliwe
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Zanieczyszczenie żywności
650 #2 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa pospolita (P)
Temat (NP) Żywność
655 #7 - Punkt dostępu rzeczowego – nazwa gatunku formy (P)
Nazwa gatunku/formy (NP) Podręcznik
Kod źródła hasła lub terminu (NP) DBN
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P)
Nazwa osobowa (NP) Witczak, Agata,
Daty biograficzne (NP) (1966- )
Określenie rodzaju współpracy (P) Redakcja
700 1# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa osobowa (P)
Nazwa osobowa (NP) Sikorski, Zdzisław Edmund
Daty biograficzne (NP) (1930- )
Określenie rodzaju współpracy (P) Redakcja
710 2# - Dodatkowy punkt dostępu – nazwa ciała zbiorowego (P)
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP) Państwowe Wydawnictwo Naukowe
Określenie rodzaju współpracy (P) Wydawca
Kod relacji (P) pbl
856 41 - Lokalizacja i sposób dostępu do dokumentu elektronicznego (P)
Wyszczególnienie materiału (NP) Spis treści
URI (P) <a href="https://katalog.ans.edu.pl/cgi-bin/koha/opac-retrieve-file.pl?id=90539271825950c8e24c684b8034d7c4">https://katalog.ans.edu.pl/cgi-bin/koha/opac-retrieve-file.pl?id=90539271825950c8e24c684b8034d7c4</a>
920 ## - ISBN ze znakami rozdzielającymi
ISBN 978-83-01-21299-5 (oprawa miękka)
942 ## - Parametry dodatkowe (KOHA)
Source of classification or shelving scheme Dewey Decimal Classification
Typ dokumentu Książki
Holdings
Status wycofania Status zagubienia Klasyfikacja lub układ na półce Status uszkodzenia Dostępność Kod zbioru Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Data nabycia Żródło nabycia Nr akcesji Cena zakupu Numer inwentarzowy Całkowity koszt zakupu Sygnatura Kod kreskowy Data ostatniej operacji Cena obowiązuje od Typ dokumentu Data ostatniego wypożyczenia
Niewycofana Niezgubiona Dewey Decimal Classification Nieuszkodzona Do wypożyczenia Główna Biblioteka Uczelniana Biblioteka Uczelniana 25.11.2022 Kupno K/21/2022 82.17 33011   615 33011 10.01.2023 10.01.2023 Książki  
Niewycofana Niezgubiona Dewey Decimal Classification Nieuszkodzona Do wypożyczenia Główna Biblioteka Uczelniana Biblioteka Uczelniana 25.11.2022 Kupno K/21/2022 82.17 33013 1 615 33013 11.04.2024 10.01.2023 Książki 02.06.2023

Powered by Koha